hippiekleding.net

voor alle hippie kleding in Nederland

RSS 2.0

Hippie Muziek

Hippie muziek was erg belangrijk voor de hippies. Hippie muziek werd gebruikt om protesten te uiten, en samen te komen en als uitlating van vrijheid. En vrijheid was dan ook meteen waar de hippies naar streefde.

Er zijn dan ook erg veel protestliederen die door hippie artiesten gemaakt zijn, vaak waren deze liedjes gemaakt om te protesteren tegen de regering of overheid maar ook werd er geprotesteerd tegen de oorlog en andere geweldsuitingen.

De hippies organiseerde vele festivals en veel hippies trokken dan ook van festival naar festival. Allen gekleed in de welbekende hippie kleding. Het bekendste festival was het Woodstock festival waar men onder het motto 3 Days of Peace naar toe kwam, het festival duurde dus ook 3 dagen. Het festival trok maar liefst 400.000 bezoekers waar rekening gehouden was met 200.000 bezoekers. Nederland had ook enkele bekende hippie festivals een hiervan was bijvoorbeeld het Holland Pop Festival in Rotterdam. Een ander erg bekend hippie festival was het Isle of Wight Festival in het Verenigd Koninkrijk. De hippie scene is begonnen in de Verenigde Staten maar is dus ook over gewaaid naar Nederland en naar eigenlijk bijna alle andere landen in Europa. Met de hippie cultuur is ook de hippie muziek overgekomen naar Nederland en de rest van Europa.

Bij festivals draaide het de hippies niet alleen om de optredens van de vele artiesten maar ook maakte ze samen met andere festivalgangers hippie muziek en werd er veel gedanst. De hippies hadden geen bepaalde manier van dansen maar iedereen was vrij zich te uiten hoe hij of zij dat het liefste deed.

Er zijn vele bekende hippie artiesten die hippie muziek maakten voorbeelden zijn: Jimi Hendrix, The beatles, Pink Floyd, The Who, John Lennon, The Doors, Jefferson Airplane, The Grateful Dead, Nash & Young en vele andere.

Ben jij nog opzoek naar een echte hippie outfit klik dan HIER.style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
data-ad-client="ca-pub-8631278061416219"
data-ad-slot="1287006273">

OFF
admin